"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

Henny Goldebeld, uitvaartverzorger

Henny Goldebeld is uitvaartverzorger bij Yarden Uitvaartzorg Zwolle. Ze heeft eerst stage gelopen bij Yarden en is daarna in vaste dienst gekomen.

"Bij een uitvaart ben ik achter de schermen de spin in het web. Wanneer er een overlijdensmelding is, krijg ik een kort overzicht van de gegevens en neem ik telefonisch contact op met de familie. Ik check dan meteen wat er moet worden geregeld. Ik regel alles; van het ophalen van de overledene tot de bedankkaartjes 6 weken na de uitvaart."

Belangrijk is dat het een unieke en persoonlijke uitvaart wordt.

Henny Goldebeld

Uitvaartverzorger in omgeving Zwolle

Als je weet dat het beter kan

"Mijn interesse voor het vak van uitvaartverzorger is er altijd geweest. Toen ik zelf met een overlijden te maken kreeg, wist ik precies hoe ik alles wilde hebben. Ik was erg blij dat ik alles heb kunnen doen zoals ik het wilde. Later kwam ik wel op uitvaarten waarbij ik dacht: dat kan anders. Jaren later besloot ik dat ik in dit vak verder wilde."

Een waardig afscheid voor iedereen

"Ik vind het belangrijk dat een overledene goed wordt verzorgd en besteed daar dan ook veel aandacht aan. Ieder mens verdient een waardig afscheid. Belangrijk daarbij is dat het een unieke en persoonlijke uitvaart wordt."

Het gevoel dat je goed doet

"Ik kan moeilijk woorden vinden voor wat het werk voor me betekent. Zo mooi is het. Iemand zei laatst: 'Bedankt dat je ons zoveel ruimte geeft.' Dat zijn de momenten waarop ik weet dat het goed is gegaan. Dan ga ik met een goed gevoel naar huis."


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen