"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

Bob Goedhart, begraafplaatsmedewerker

Bob Goedhart werkt sinds 1992 in yardenhuis van Rijswijk en Begraafplaats Oud-Rijswijk.

"Ik zat eerst in de bouw en dacht bij werken op een begraafplaats vooral aan droevige mensen. Niks voor mij. Maar uiteindelijk bevalt het werk me heel erg."

De puntjes op de i

"Ik doe van alles: van graven maken tot zo nu en dan koffie serveren. Een graf maken kost zo'n drie uur. Dat doen we altijd een dag voor de begrafenis, omdat je natuurlijk niet wilt riskeren dat er iets fout gaat. We willen het graf heel netjes verzorgen. Vlak voor de begrafenis zetten we de laatste puntjes op de i. Het graf moet er perfect bij liggen. Soms ben je een graf aan het maken en komen onverwacht nabestaanden de dag voor de uitvaart kijken of alles in orde is. Als je dan met die mensen praat, krijgt dat graf een heel andere betekenis."

Persoonlijk contact geeft een graf een andere betekenis.

Bob Goedhart

Yardenhuis van Rijswijk en Begraafplaats Oud-Rijswijk

Persoonlijk contact

"Ik heb regelmatig contact met bezoekers van de begraafplaats. Sommige mensen zie je zelfs dagelijks. Het omgaan met mensen en de dienstverlening bevallen me heel goed. Als ik auladienst heb en je merkt dat de familie tevreden is over het verloop, geeft dat veel voldoening. Soms heb je jarenlang contact met iemand die op bezoek komt en dan moet je zo'n persoon zelf ineens in het graf bijzetten. Dat is dan moeilijk. Hoewel ik plezier heb in mijn werk, blijven er dingen die me echt raken. Een uitvaart van een kind bijvoorbeeld. Als ik na zo'n dag thuiskom en mijn vrouw zegt dat de kinderen zo aan het vechten zijn, denk ik: blij toe..."


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen