"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

Ruud Witteveen, algemeen medewerker

Ruud Witteveen werkt al 18 jaar als algemeen medewerker bij Yarden-Uitvaartzorg Flevoland en wil nooit meer iets anders doen.

"Als algemeen medewerker heb ik een veelzijdige en dankbare taak. Ik haal de overledene op en verzorg de overledene. Ik bestuur de rouwauto en ontvang families bij rouwbezoeken. Het is mooi en dankbaar werk. Dat ik wat voor de nabestaanden kan betekenen onder zulke omstandigheden vind ik nog steeds fantastisch.

Ik ga met elke overledene om alsof het mijn familie is.

Ruud Witteveen

Uitvaartmedewerker en Chauffeur, Flevoland

Dankbaar werk

"Het verzorgen van de overledene is ook dankbaar werk. Ik ga met elke overledene om alsof het mijn eigen familie is. Soms krijg ik van de familie een foto waarop ik kan zien hoe de overledene het haar en eventuele make-up droeg. Maar die foto heb ik niet altijd nodig. Ik kijk altijd rond in het huis van de overledene als ik hem of haar ophaal en let dan op foto's zodat ik de overledene zo goed mogelijk kan verzorgen."

Een persoonlijke ervaring

"Steeds vaker helpt de familie zelf mee met het verzorgen van een overledene. Ik maak mensen regelmatig op deze mogelijkheid attent en hoor vaak dat het een mooie en persoonlijke ervaring was. Ik doe dit werk nog altijd met veel gevoel en pink dan ook soms wel een traantje weg. Dan word ik toch even geraakt door de mensen waar ik dan mee te maken heb. Ik leef me sterk in, maar kan het ook wel weer loslaten. Anders zou ik dit werk ook niet kunnen doen."


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen