"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

"Het is onze missie om een goed en waardig afscheid


voor iedereen bereikbaar te maken"

Jacqueline Quartu, aulamedewerker

Jacqueline Quartu werkt als aulamedewerker, gastvrouw en portier bij Yarden Crematorium Ockenburgh.

"Dertien jaar geleden begon ik als oproepkracht toen ik na de geboorte van mijn kinderen weer aan de slag wilde. Werken in een dienstverlenende organisatie als de uitvaartbranche trok me altijd al. Ik voel me als een vis in het water en haal veel voldoening uit mijn werk. Als aulamedewerker ontvang ik de nabestaanden en begeleid ik het hele uitvaarttraject in het crematorium."

Ieder verhaal is weer anders, sommige vergeet ik nooit meer.

Jaqueline Quartu

Crematorium Ockenburgh

Meer dan verdriet alleen

"Natuurlijk heb je te maken met veel verdriet. In het begin had ik daar moeite mee, maar nu ga ik daar goed mee om. We hebben gemiddeld negen uitvaarten per dag. Daardoor heb ik overdag nauwelijks tijd om stil te staan bij de verdrietige dingen die ik hoor en zie. Al is het niet alleen verdriet. De toespraken van vrienden en familie van de overledenen boeien me altijd. Vooral als er een foto op de kist staat. Ik zie zo'n persoon dan helemaal voor me."

Dankbaar

"Het is zulk mooi werk. Ieder verhaal is weer anders, sommige vergeet ik nooit meer. Net zomin als de uitvaart van de slachtoffers van de tsunami in Thailand. Een jong echtpaar dat hun baby verloor bij de geboorte staat op mijn netvlies gegrift. Een paar weken na de uitvaart ontving ik een kaartje om me te bedanken voor de goede zorgen. Daar doe je het toch voor."


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen