“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Rekening houden met het milieu?

Als u bij uw keuze voor cremeren of begraven rekening wilt houden met het milieu, is verstrooiing op zee na een crematie de meest vriendelijke keuze. Maar zowel cremeren als begraven zijn belastend. Daarom zorgen we bij bestaande en nieuwe crematoria bijvoorbeeld voor moderne, milieuvriendelijke filterinstallaties. Daarnaast investeren we constant in nieuwe ontwikkelingen.

Kleding

Voor het milieu is het beter als de overledene in natuurlijke stoffen is gekleed bij de begrafenis of crematie. Panty’s en de meeste schoenen zijn milieubelastend, kunnen het verteringsproces van het lichaam belemmeren en zorgen bij verbranding voor giftige gassen.

Yarden heeft ook natuurlijke begraafplaatsen

Kisten

Om het milieu te ontlasten, kunt u het beste een kist met bekleding van natuurlijk materiaal nemen. Natuurlijk worden er door de wet ook strenge eisen gesteld aan het materiaal van de kisten:

  • de kist mag niet van metaal zijn;
  • niet alle kunststof is toegestaan;
  • massief hout of spaanplaat mag wel;
  • bij crematies moeten metalen of kunststof handvatten van buitenaf te verwijderen zijn.

Ovens

De ovens van crematoria moeten aan strenge regels voldoen. Zo moeten alle crematoria in Nederland sinds 2012 voorzien zijn van filterinstallaties en mag er nooit glas mee de oven in.


Chatten over verlies en rouw

Chat Pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

CHAT PRATEN OVER VERLIES

We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers

WORD VRIJWILLIGER

Uitvaartwensen vastleggen op papier

Uw uitvaart

Een goed afscheid helpt je verder. Dat geldt ook voor uw nabestaanden als ze afscheid van u moeten nemen. Heeft u wel eens nagedacht over uw eigen uitvaartwensen?

Lees meer