Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Een uitvaartverzekering voor uw kind

Heeft u kinderen of is er een baby op komst? Bij Yarden zijn er 2 opties als het gaat om het verzekeren van de uitvaart van uw kinderen:

Kind meeverzekeren (gratis)

 • Gratis tot 21 jaar*
 • Vervalt op 21e levensjaar*
 • U en uw kind dezelfde vergoedingen.

Premie berekenen voor u en uw kinderen

Uitvaartverzekering op naam van kind

 • Op jonge leeftijd afgesloten = lagere premie
 • Vervalt nooit en keert uit bij overlijden
 • Kies zelf de vergoedingen voor uw kind.

Premie berekenen voor uw kind

*Bij de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering zijn kinderen gratis mee te verzekeren tot 21 jaar. Dat is 3 jaar langer dan bij de meeste uitvaartverzekeraars.

Uitvaartverzekering kind gratis

Sluit nu een uitvaartverzekering af bij Yarden en uw kinderen tot 21 jaar zijn gratis mee te verzekeren. Na goedkeuring door Yarden zijn uw kinderen verzekerd tegen dezelfde voorwaarden als waarvoor u zelf verzekerd bent bij ons.

Kiest u voor het gratis meeverzekeren van uw kinderen tot 21 jaar, dan krijgen zij op 21-jarige leeftijd de mogelijkheid om de polis over te nemen, met dezelfde voorwaarden en tegen een gunstige premie.

Het bijschrijven van uw kinderen is mogelijk tijdens het online afsluiten van een nieuwe uitvaartverzekering, maar ook als u al een uitvaartverzekering bij Yarden heeft.

Uitvaartverzekering op naam van kind

U kunt er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering op naam van uw kind af te sluiten. Dit kan al vanaf de geboorte. Hoe jonger uw kind is bij het afsluiten van de uitvaartverzekering, hoe lager de premie.

Als u uw kind gratis meeverzekert zal de verzekering vanaf het 18e of 21e levensjaar komen te vervallen. Dat betekent dat als de leeftijd van 18 of 21 is bereikt, uw kind niet meer verzekerd is voor zijn of haar uitvaart. In geval van overlijden zal Yarden dan niet uitkeren. Een uitvaartverzekering op naam van uw kind vervalt echter nooit en zal uitkeren op het moment van overlijden.

Een ander voordeel van het afsluiten van een uitvaartverzekering op naam van uw kind is dat u de hoogte van het verzekerde bedrag opnieuw kunt bepalen. Dit kan anders zijn dan het bedrag dat u voor uw eigen uitvaart in gedachten had. Maak hiervoor gebruik van onze uitvaartkostencalculator. Bovendien is het mogelijk om opnieuw te kiezen hoe Yarden het verzekerde bedrag beschikbaar stelt aan de nabestaanden. Dit zijn de opties:

 1. Laat Yarden het verzekerde bedrag rechtstreeks overmaken
 2. Laat de erfgenaam nota’s indienen
 3. Combinatie van bovenstaande opties.

  Als u kiest voor de combinatie, bepaalt u zelf de verhoudingen tussen het aandeel 'nota’s indienen' en 'rechtstreeks overmaken'.

  Uitvaartverzekering op naam van kind afsluiten

  Waar kunnen u en uw kinderen op rekenen bij Yarden?

  • Jullie kunnen terecht bij alle begraafplaatsen en crematoria in Nederland
  • Jullie kunnen terecht bij elke uitvaartverzorger in Nederland
  • Mocht iemand van jullie ernstig ziek worden, dan kan er tot 50% van het verzekerde bedrag als voorschot worden aangevraagd om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

  Premie berekenen

  Uitvaartverzekering en baby's

  Is er een baby op komst? Vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte, is uw (ongeboren) baby automatisch meeverzekerd als u minimaal 1 jaar de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering heeft afgesloten. Mocht het in deze periode onverhoopt mis gaan met uw baby en u heeft uw baby nog niet aangemeld bij Yarden, dan vergoedt Yarden de uitvaartgerelateerde kosten tot een bedrag van € 2.500.

  Als u uw kindje al heeft aangemeld bij Yarden en Yarden heeft de aanmelding goed gekeurd, dan is uw baby vanaf de geboorte verzekerd voor het hetzelfde bedrag als uzelf.

  Het is aan te raden om uw kind zo snel mogelijk na de geboorte aan te melden op uw eigen uitvaartverzekering. U kunt later nog besluiten om eventueel een uitvaartverzekering op naam van uw kind af te sluiten.

  Veelgestelde vragen

  Kan ik mijn kind gratis meeverzekeren als ik nog geen uitvaartverzekering heb?

  U wilt uw kind gratis meeverzekeren? Als u nog geen uitvaartverzekering bij Yarden heeft, kunt u tijdens het online afsluiten van uw eigen uitvaartverzekering uw kind(eren) opgeven. Na goedkeuring door Yarden zijn uw kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd. Zij kunnen rekenen op dezelfde vergoedingen als waar uzelf voor verzekerd bent.

  Zijn mijn kinderen automatisch verzekerd?

  Kinderen zijn bij Yarden alleen automatisch verzekerd vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte, als u zelf minimaal 1 jaar verzekerd bent bij Yarden. Als uw baby 6 maanden oud wordt en nog niet is aangemeld bij Yarden, vervalt de automatische verzekering.

  Welke vergoedingen keert Yarden uit bij het overlijden van een meeverzekerd kind?

  Afhankelijk van de leeftijd van uw kind en of uw kind is aangemeld gelden er aangepaste vergoedingen bij een overlijden. Bekijk de tabel hieronder:


  Mijn kind is 18 jaar. Kan ik een eigen uitvaartverzekering voor hem/haar afsluiten?

  Bij Yarden is het mogelijk om een uitvaartverzekering vanaf 18 jaar af te sluiten.

  Als ik zwanger ben; is mijn ongeboren kind dan verzekerd?

  Uw (ongeboren) kind is automatisch meeverzekerd, vanaf 20 weken zwangerschap tot 6 maanden na geboorte, als u zelf minimaal 1 jaar verzekerd bent bij Yarden. Yarden vergoedt dan uitvaartgerelateerde kosten tot een bedrag van € 2.500. Zodra u uw kind heeft aangemeld, zijn de dekking voor uw kind en uzelf gelijk. U kunt uw kind aanmelden zodra het geboren is.

  Is een uitvaartverzekering voor mijn kind verplicht?

  Een uitvaartverzekering voor uw kind is niet verplicht. Toch is dit het overwegen waard. Yarden biedt hiervoor verschillende mogelijkheden:

  • Een eigen uitvaartverzekering voor uw kind(eren), deze blijft doorlopen na de 21e verjaardag
  • Een gratis uitvaartverzekering voor uw kind(eren), deze loopt af als uw dochter of zoon 21 jaar oud is.

  Hoeveel premie betaal ik voor de uitvaartverzekering voor mijn kind?

  Als u uw kind wilt meeverzekeren op uw uitvaartverzekering, dan betaalt u geen premie. Dit noemen wij onze gratis kinderdekking. Deze dekking vervalt als uw kind 21 jaar is. Kiest u ervoor om een aparte premie-betalende uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kind op jonge leeftijd, dan zijn de premies relatief laag.