Kiest u een andere uitvaartorganisatie?

Yarden wil voor iedereen een goed afscheid. Zowel voor degene die overlijdt als voor de mensen die achterblijven. Heeft u een uitvaart-verzekering bij Yarden dan organiseren we voor u een passende uitvaart.

Wilt u liever dat een andere uitvaartorganisatie uw afscheid begeleidt? Of is dit een wens van uw nabestaanden? Dan heeft dat invloed op het bedrag dat we vergoeden aan de nabestaanden. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de persoonlijke situatie en de soort verzekering die is afgesloten.

Verzekerd voor een pakket?

Met een Pakketpolis van Yarden kiezen de nabestaanden ervoor dat Yarden de uitvaart verzorgt. Dat houdt in dat tijdens de uitvaart gebruik wordt gemaakt van ons pakket van diensten en producten. Er komt heel wat kijken bij de organisatie van een uitvaart, daarvoor zijn onder meer medewerkers, gebouwen en voorzieningen nodig. Doordat we veel verzekerden hebben, werken we met scherpe inkoopprijzen. Een uitvaart voor onze verzekerden is daarom goedkoper dan voor mensen die niet bij ons verzekerd zijn.

Kiest u een andere uitvaartorganisatie?

Nabestaanden zijn niet verplicht om de uitvaart door Yarden te laten regelen. Kiezen zij voor een andere uitvaartverzorger? Dan keert Yarden een beperkte vergoeding uit. Zij kunnen geen gebruik maken van het pakket van diensten en producten van Yarden. Doordat wij de uitvaart niet verzorgen, kunnen we geen inkoopvoordelen toepassen. Het bedrag dat we aan nabestaanden vergoeden is daarom lager.

Een rekenvoorbeeld

Stel, er is een pakketpolis AVVL 1993 afgesloten. Yarden koopt de uitvaart in bij Yarden Uitvaartzorg. Met een pakketpolis van AVVL 1993 betekent dit dat de diensten en producten een waarde hebben van € 3.201*. Voor dit bedrag kunnen producten en diensten worden afgenomen zoals omschreven in de polis. Als nabestaanden kiezen voor een andere uitvaartorganisatie dan vergoeden we, in dit voorbeeld, een bedrag van € 2.364,39.

Waarde van uw pakketpolis € 3.201,00
Bedrag dat nabestaanden ontvangen bij keuze andere uitvaartorganisatie € 2.364,39
Verschil € 1.039,61

*De genoemde bedragen zijn gebaseerd op de huidige situatie. In december van ieder jaar informeren wij u over de kostenstijgingen voor het komende jaar. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Heeft u een andere verzekering?

De hiervoor genoemde informatie geldt voor polishouders met een pakketpolis. Is er sprake van een andere verzekering bij ons? Bijvoorbeeld een sommenpolis. Bij deze verzekering is een geldbedrag verzekerd en niet een pakket van diensten en producten. Dit bedrag vergoeden wij aan nabestaanden na het overlijden van de verzekerde. Bij een sommenpolis ontvangen nabestaanden 10% Ledenvoordeel wanneer Yarden de uitvaart regelt.

Een overzicht van al onze verzekeringen.

    In het kort

    Wilt u weten wat het betekent voor u? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur via het telefoonnummer 040-232 21 22.