Uitvaartverzekering opzeggen

Uw uitvaartverzekering bij Yarden loopt tot aan uw overlijden. Wilt u, om welke reden dan ook, uw uitvaartverzekering opzeggen? Dan bestaan daarvoor 2 mogelijkheden: u kunt de verzekering afkopen of premievrij maken. Op deze pagina informeren we u over het opzeggen (stopzetten) van uw uitvaartverzekering.

Krijg ik geld terug?

Wilt u uw uitvaartverzekering bij Yarden opzeggen? Wanneer u de verzekering opzegt, keren wij mogelijk een waarde aan u uit. Dit noemen wij de afkoopwaarde. Of u hier recht op heeft hangt, evenals de hoogte van dit bedrag, onder andere af van de looptijd van uw verzekering.

In plaats van uw uitvaartverzekering op te zeggen, kunt u er ook voor kiezen om deze premievrij te maken. Dit is alleen mogelijk als u voor deze verzekering nog premie betaalt. Er blijft dan een bepaalde verzekerd bedrag bij ons gereserveerd voor uw uitvaart. U krijgt dan geen geld terug zoals bij opzeggen. U betaalt geen premie meer, maar blijft wel bij ons verzekerd. De hoogte van het verzekerd bedrag, dat u kunt gebruiken voor uw uitvaart, berekenen wij voor u persoonlijk aan de hand van een aantal criteria.

Verzekering afkopen

Het afkopen (opzeggen) van de uitvaartverzekering wil zeggen dat u de verzekering stopzet. Na afkoop bent u niet meer verzekerd en krijgen uw nabestaanden bij uw overlijden geen vergoeding meer voor de kosten van uw uitvaart.

Afhankelijk van de looptijd van uw verzekering, heeft u mogelijk recht op (een deel van) de opgebouwde waarde. De hoogte van deze 'afkoopwaarde' van de uitvaartverzekering is onder andere afhankelijk van het aantal jaren dat de verzekering heeft gelopen en dat u premie heeft betaald. Bekijk onderstaande video voor een korte uitleg over het afkopen van een uitvaartverzekering:

Opzeggen zonder recht op afkoopwaarde

Als uw uitvaartverzekering op het moment van opzeggen nog maar kort loopt, dan heeft de verzekering waarschijnlijk nog geen waarde opgebouwd. In dit geval heeft u geen recht op afkoopwaarde.

Meer over uitvaartverzekering afkopen

  Premievrij maken van uitvaartverzekering

  In plaats van opzeggen, kunt u uw uitvaartverzekering premievrij maken. In dat geval stopt u met het betalen van premie en blijft uw verzekering bestaan, alleen met een lager verzekerd bedrag. Lees meer over het premievrij maken van uw uitvaartverzekering of bekijk de video voor een korte uitleg.

  Meer over uitvaartverzekering premievrij maken

  Na overlijden

  Na melding van overlijden, beëindigt Yarden direct de uitvaartverzekering. Het verzekerd bedrag wordt gebruikt om de kosten van de uitvaart te vergoeden of u krijgt een uitkering in geld.

  Opzegtermijn

  Wilt u uw verzekering beëindigen of premievrij maken? Yarden hanteert een termijn van 1 maand om dit te regelen. De opzegtermijn van 1 maand geldt vanaf de eerstvolgende keer dat u premie moet betalen. Deze opzegtermijn van 1 maand geldt voor de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Voor andere producten gelden andere opzegtermijnen. Dit staat genoemd in uw algemene voorwaarden. Kijk voor de voorwaarden van oudere producten op de pagina oude verzekeringen.

  Raadpleeg voor de mogelijkheden van afkopen of premievrij maken de Algemene Voorwaarden van uw uitvaartverzekering. Of neem contact met ons op via het telefoonnummer 040-232 21 22. We helpen u graag verder.


  Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

  Kunnen wij u helpen?

  Bel 040-232 21 22
  Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

  Bel mij terug

  Lees meer

  Meer weten over opzeggen? Bekijk de volgende pagina's: