Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Verzeker u ook van een goed afscheid:

Geheel vrijblijvend in 3 minuten berekend

Uitvaartverzekering premievrij maken

Onder bepaalde voorwaarden kunt u uw Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering premievrij maken. U stopt dan met het betalen van premie, terwijl de verzekering wel doorloopt. Deze wordt dus niet opgezegd.

Premievrij maken is mogelijk bij premiebetalende polissen. Voorwaarden voor premievrij maken zijn:

  • de verzekering loopt al 3 jaar
  • u heeft 3 jaar premie betaald

Stopt u met het betalen van premie? Dan wordt het verzekerd bedrag verlaagd. Afhankelijk van het aantal jaren betaalde premies wordt een percentage bepaald (zie onderstaande tabel). De totaal betaalde premies maal dit percentage wordt beschouwd als koopsombetaling. Deze worden gebruikt om samen met uw leeftijd tot het nieuwe verzekerd bedrag te komen. Let op! Het stoppen met premie betalen, heeft gevolgen voor het verzekerd bedrag. Vraag ons daarom eerst wat het verzekerd bedrag wordt voordat u besluit de verzekering premievrij te maken. De premievrije waarde is het nieuwe verzekerd bedrag. Dit bedrag is lager dan het oorspronkelijke verzekerd bedrag.

Zo berekenen wij het verzekerd bedrag bij premievrij maken

Looptijd verzekering Premievrij waarde bij premie* Premievrije waarde bij koopsom**
0 tot 3 jaar 0% 50%
3 tot 11 jaar 25% 50%
11 tot 16 jaar 40% 50%
16 tot 21 jaar 50% 65%
21 tot 26 jaar 60% 75%
> 26 jaar 70% 85%

Tabel: Premievrij; hoogte van waarde(n) wordt door Yarden op aanvraag van de verzekeringnemer opgegeven.*Percentage van alle betaalde verzekeringspremie(s). ** Percentage van de betaalde koopsom.

Let op: deze voorwaarden voor premievrij maken gelden alléén voor de Yarden Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Voor oudere verzekeringsproducten, zoals de Yarden Uitvaart naar Wens en Uitvaart Keuze Verzekering, gelden andere voorwaarden. Op onze pagina over oudere producten vindt u ook de voorwaarden per verzekering.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

We zijn dagelijks geopend van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Bel mij terug

WebChat