Soorten uitvaartverzekeringen

Kies de uitvaartverzekering die past bij uw persoonlijke situatie:

Uw nabestaanden kunnen maar 1 keer afscheid van u nemen

Sluit vandaag een uitvaartverzekering af en zorg ervoor dat uw dierbaren zich niet druk hoeven te maken over de financiën die komen kijken bij uw uitvaart.

Het nadenken over uw uitvaartwensen en het delen van die wensen met uw nabestaanden, is een belangrijke 1e stap. Zorg dat zij weten of u begraven of gecremeerd wilt worden of dat u de keuze aan hen laat. Heeft u voorkeuren met betrekking tot een locatie? Deel dit met hen. Bespreek en leg uw wensen vast.

Een belangrijke vervolgstap is het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Wilt u weten welke verschillende soorten uitvaartverzekeringen er zijn? U heeft misschien gehoord van de volgende soorten:

  • kapitaal uitvaartverzekering
  • natura sommen uitvaartverzekering
  • natura verzekering

Alle 3 de soorten uitvaartverzekeringen dekken de kosten van een uitvaart, alleen de manier van uitkeren is anders. Bij een kapitaal verzekering wordt bij het overlijden van de verzekerde zo snel mogelijk het verzekerde bedrag uitgekeerd aan degene die op de polis staat.

Bij een natura sommen uitvaartverzekering worden nota's vergoed. Bij een natura verzekering kiest u vooraf een pakket aan uitvaartdiensten en -producten en legt u precies vast hoe uw uitvaart eruit zal zien.

Soorten uitvaartverzekeringen in geval van kinderen

Wenst u flexibiliteit? Kies dan voor de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden. Deze verzekering is erg flexibel waardoor u de keuze heeft uit meerdere opties:

  • U kunt een verzekering afsluiten op naam van uw eigen kind;
  • U kunt uw kinderen toevoegen op uw eigen uitvaartverzekering bij Yarden.

Heeft Yarden een uitvaartverzekering voor het hele gezin?

Yarden heeft 1 uitvaartverzekering: de Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering. Deze verzekering is zo flexibel, dat hij geschikt is voor verschillende gezinssamenstellingen. U kunt namelijk niet alleen uw eigen uitvaart verzekeren, maar ook dat van uw kind of uw hele gezin.

Uw eigen uitvaart verzekeren

Bij het afsluiten van uw uitvaartverzekering bepaalt u zelf wat de hoogte is van het verzekerde bedrag en hoe u dit wilt laten uitbetalen aan uw nabestaanden*.

Uitvaartverzekering voor uw kind

U heeft 2 mogelijkheden om de uitvaart van uw kind te verzekeren. De 1e mogelijkheid is om uw kind mee te verzekeren op uw eigen polis. Dit is gratis tot het 21e levensjaar. Uw kind is dan verzekerd voor hetzelfde bedrag als degene die de verzekering afgesloten heeft.
De 2e optie is om een aparte verzekering af te sluiten voor uw kind. Het voordeel hiervan is dat u een lage premie betaalt die vanaf het 21e levensjaar overgenomen kan worden tegen dezelfde premie en dezelfde voorwaarden. Lees hier alles over een uitvaartverzekering voor uw kind.

Alles over het afsluiten van een uitvaartverzekering

Een uitvaart verzekeren op maat

Wilt u graag speciale wensen vastleggen voor uw uitvaart? Dat kan bij Yarden. Als u nu alvast nadenkt over of u begraven of gecremeerd wilt worden en deze wensen vastlegt, dan kunnen hier geen misverstanden over ontstaan bij uw nabestaanden. Het kan erg fijn zijn voor uw geliefden als zij niet hoeven te gissen naar uw voorkeuren voor wat betreft de locatie, bloemen enzovoorts.

Wat kost het verzekeren van een uitvaart?

De kosten van een uitvaart liggen gemiddeld rond de € 8.000. De uiteindelijke kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van heel veel verschillende factoren. Zo kiest de 1 voor een groots afscheid met honderden gasten en kiest de ander voor een intiem afscheid in besloten kring. Er zijn mensen die nog steeds kiezen voor rouwadvertenties en er zijn mensen die kiezen voor digitale alternatieven.

Wilt u snel een indicatie van de kosten van uw uitvaartwensen?

BEREKEN UW UITVAART

Uw uitvaart verzekeren doet u zo

Wilt u graag een uitvaart verzekeren? Dat kan bij Yarden. De premie van uw uitvaartverzekering bij Yarden is binnen 3 minuten berekend. Lees hier meer over de voordelen van onze uitvaartverzekering.

Overstappen naar Yarden

Heeft u op dit moment een uitvaartverzekering bij een andere verzekeraar, maar wilt u graag overstappen naar Yarden? De voordelen van Yarden op een rij:

  • Scherpe premie
  • Verzekerd bedrag tussentijds te verhogen of te verlagen
  • Kinderen tot 21 jaar gratis mee te verzekeren
  • Voorschot op verzekerd bedrag mogelijk bij terminale ziekte
  • 100% vrijheid in uw keuze van uitvaartverzorger

Uitvaart in het buitenland

Woont u in Nederland en wenst u een uitvaart in het buitenland? Dat kan bij Yarden. Wij helpen u en uw nabestaanden graag bij het regelen van een passend afscheid. Bij een uitvaart in het buitenland komen er wel een aantal extra taken en keuzes aan bod. Zorg daarom dat u zich goed laat informeren voordat u uw uitvaart gaat verzekeren. Plan bijvoorbeeld een gesprek in met een van onze gratis uitvaartconsulenten. Hier vindt u meer informatie over een uitvaart in het buitenland.

*Bekijk de polisvoorwaarden.

Overstappen

Soorten uitvaartverzekering van Yarden 01

Heeft u een uitvaartverzekering en wilt overstappen naar Yarden? Lees hoe u dit eenvoudig kunt doen. Meer informatie

Klantenservice

Heeft u een vraag of verzoek? Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met onze klantenservice.
Neem contact op

Blogs

Blogs over uitvaart en afscheid

Lees onze blogs over afscheidsverhalen, rouwverwerking, begraven, cremeren en inspirerende uitvaarten. Lees de artikelen