Uitvaartverzekering buitenland

Yarden verzorgt een passend afscheid voor iedereen. U kunt bij ons terecht voor een betekenisvolle uitvaart.

Heeft u al een Yarden uitvaartverzekering en wilt u verhuizen naar het buitenland? Of woont u in het buitenland en wilt u iets wijzigen in uw uitvaartverzekering? Dan zijn daar voorwaarden aan verbonden. Lees hieronder waar u rekening mee moet houden.

Woont u al in het buitenland en wilt u daar uw afscheid, of wilt u een uitvaart in het buitenland organiseren? Lees dan op deze pagina meer over de mogelijkheden.

Flexibel verzekerd

Woont u in Nederland en kiest u voor een begrafenis of crematie in het buitenland? Houdt u dan rekening met extra kosten wanneer u een uitvaartverzekering afsluit. De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is een flexibele verzekering die u vrijheid geeft om uw uitvaart te organiseren, waar dan ook.

Yarden geeft u de vrijheid en flexibiliteit om het verzekerd bedrag uit te laten keren:

In geld aan uw erfgenamen

het bedrag dat we uitkeren, noemen wij het verzekerd bedrag. De hoogte hiervan staat op uw polis vermeld.

Voor vergoeding van de kosten van de uitvaart

We vergoeden tot het maximaal verzekerd bedrag en we vragen u om de originele facturen.

Of een combinatie van beide

Een deel van het verzekerd bedrag wordt in geld uitgekeerd en het andere deel wordt gebruikt om kosten van de uitvaart te vergoeden.

  Een uitgebreide toelichting leest u in de voorwaarden.

  Begrafenis of crematie in het buitenland

  Mogelijk kiezen uw nabestaanden voor een begrafenis of crematie in het buitenland. De nabestaanden nemen dan zelf contact op met de plaatselijke uitvaartverzorger. De Nederlandse Ambassade ter plaatse kan hen in veel gevallen bijstaan bij het maken van verschillende keuzes. Yarden verricht geen praktische diensten bij een uitvaart in het buitenland. Wel worden de gemaakte kosten van de uitvaart vergoed tot maximaal het verzekerd bedrag.

  Een overlijden melden doet u altijd bij Yarden in Nederland, ook al kiest u voor een uitvaart in het buitenland.

  Vervoeren van overledene naar het buitenland

  Voordat een lichaam of as vervoerd kan worden, zijn er bepaalde stappen die u kunt ondernemen. Denk daarbij aan het maken van afspraken met de vliegmaatschappij, de burgerlijke stand, het consulaat en de uitvaartondernemer in het buitenland.

  Wij helpen nabestaanden graag bij het vervoer van een overledene naar het buitenland. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een uitvaart in het buitenland? Neem dan contact met ons op.

  Bent u nabestaande van iemand die in het buitenland is overleden? Op yarden.nl vindt u meer informatie over overlijden in het buitenland.

  Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Van Yarden.

  De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is een flexibele uitvaartverzekering. De invulling van de verzekering verandert met u, uw wensen en uw situatie mee. Wanneer u een crematie of begrafenis in het buitenland overweegt, is deze uitvaartverzekering flexibel genoeg om dit mogelijk te maken.

  Wilt u een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten? Dit is bij Yarden niet meer mogelijk. U kunt voor een nieuwe verzekering bij DELA terecht. Bekijk welke DELA uitvaartverzekering het beste bij u past en wat de voorwaarden zijn. Lees meer over het DELA uitvaartplan of neem contact op met de klantenservice van DELA.

  Heeft u de Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden? Dan kunt u de samenstelling van uw uitvaartverzekering nog wel op ieder gewenst moment wijzigen. Zijn uw uitvaartwensen veranderd? Dan wilt u misschien ook uw verzekerd bedrag wijzigen. Bel ons dan op 040-232 21 22 om wijzigingen door te geven. Of voer zelf online de wijzigingen door binnen uw persoonlijke Mijn Yarden omgeving.

  Verhuizen naar het buitenland

  Heeft u een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering afgesloten na 1 december 2019? Dan gelden er andere voorwaarden als u naar het buitenland verhuist. Hierin is het volgende opgenomen:

  “Verhuist u (tijdelijk) naar het buitenland en heeft u geen woonadres meer in Nederland? Dan moeten wij uw polis beëindigen. U ontvangt hetzelfde bedrag terug als wanneer u de verzekering zelf zou beëindigen.”

  Andere producten

  Bovenstaande voorwaarde geldt niet bij andere producten van Yarden. Bent u woonachtig in het buitenland of wilt u verhuizen naar het buitenland? U kunt gewoon naar het buitenland verhuizen en dit aan ons doorgeven. Het kan wel zijn dat uw rechten wijzigen wanneer u bijvoorbeeld wilt bijverzekeren of uw verzekering wilt verhogen indien u in het buitenland woont. Neem in alle gevallen contact met ons op. We kijken dan samen met u naar de mogelijkheden.

  Veelgestelde vragen

  Wie bel ik bij een overlijden?

  Bel bij overlijden van een dierbare uw huisarts of 112. Neem daarna contact op met uw uitvaartverzekeraar (als u die heeft). Het nummer van Yarden is 088-335 34 33. Vanuit het buitenland belt u 0031 88 927 3927.

  Wat moet ik doen als iemand in het buitenland overlijdt?

  In geval van een tijdelijk verblijf in het buitenland stelt u Yarden op de hoogte van het overlijden via telefoonnummer 0031 88 927 3927. Kies voor optie 1. Vanaf aankomst in Nederland regelen wij het verder voor u.

  Als u in het buitenland woont, belt u de plaatselijke uitvaartverzorger. Bewaar buitenlandse nota's en de akte van overlijden goed en vraag of de nota's in een leesbare taal, bijvoorbeeld Engels, kunnen worden opgesteld.

  Wat moet ik doen als ik naar het buitenland wil verhuizen?

  Conform de voorwaarden moet u altijd een adreswijziging doorgeven aan ons. Het kan zijn dat u uw verzekering moet opzeggen als u geen woonadres meer heeft in Nederland. Bel in alle gevallen met Yarden via telefoonnummer: 040-232 21 22.

  Begraven of cremeren in het buitenland


  Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

  Kunnen wij u helpen?

  Bel 040-232 21 22
  Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 17.00 uur.

  Bel mij terug

  Orchidee uitvaart bloemen Yarden

  Uitvaartverzekering

  DELA helpt u graag verder aan een passende uitvaartverzekering. Sluit eenvoudig online een uitvaartverzekering naar wens af.

  Meer informatie