Uitvaartverzekering buitenland: alles wat u wilt weten

Yarden verzorgt een passend afscheid voor elke uitvaartwens. Ook een uitvaart in het buitenland is mogelijk, bijvoorbeeld in uw land van herkomst. Wij helpen u en uw nabestaanden graag bij het organiseren van een waardevol afscheid, altijd en overal.

Direct afsluiten

Flexibel verzekerd

Woont u in Nederland en kiest u voor een begrafenis of crematie in het buitenland? Het is dan mogelijk dat er extra kosten ontstaan. Het is verstandig om hiermee rekening te houden met het afsluiten van uw uitvaartverzekering. Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is een flexibele verzekering die u de vrijheid geeft om uw uitvaart te organiseren waar dan ook.

Yarden geeft u de vrijheid en flexibiliteit om het verzekerd bedrag uit te laten keren

  • in geld aan uw erfgenamen,
  • vergoeding van de kosten van de uitvaart
  • of een combinatie van beiden.

U heeft daarbij bijvoorbeeld de mogelijkheid om de reiskosten voor uw nabestaanden te laten vergoeden.

Begrafenis of crematie in het buitenland

Mogelijk kiezen uw nabestaanden voor een begrafenis in het buitenland. De nabestaanden nemen dan zelf contact op met de plaatselijke uitvaartverzorger. De Nederlandse Ambassade ter plaatse kan hen in veel gevallen bijstaan bij het maken van verschillende keuzes. Yarden verricht geen praktische diensten bij een uitvaart in het buitenland. Wel vergoeden we de gemaakte kosten van de uitvaart tot maximaal het verzekerd bedrag.

Een overlijden melden doet u altijd bij Yarden in Nederland, ook al kiest u voor een uitvaart in het buitenland.

Vervoeren van overledene naar het buitenland

Aan het vervoeren van een lichaam of as zijn regels verbonden. Denk aan het maken van afspraken met de vliegmaatschappij, de burgerlijke stand, het consulaat en de uitvaartondernemer in het buitenland.

Wij helpen nabestaanden graag bij het vervoer van een overledene naar het buitenland. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden rond een uitvaart in het buitenland contact met ons op.

Bent u nabestaande van iemand die in het buitenland is overleden? Bekijk meer informatie over overlijden in het buitenland.

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering. Van Yarden.

De Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering van Yarden is een flexibele uitvaartverzekering. De verzekering verandert met u, uw wensen en uw situatie mee. U bepaalt zelf hoe wij het verzekerd bedrag uitkeren. Wanneer u een crematie of begrafenis in het buitlenland overweegt, is deze uitvaartverzekering flexibel genoeg om dit mogelijk te maken.

Veelgestelde vragen

Wie bel ik bij een overlijden?

Bel bij overlijden van een dierbare uw huisarts of 112. Neem daarna contact op met uw uitvaartverzekeraar (als u die heeft). Het nummer van Yarden is 0800 8192. Vanuit het buitenland belt u 0031 88 927 3927.

Wat moet ik doen als iemand in het buitenland overlijdt?

In geval van een tijdelijk verblijf in het buitenland, belt u eerst de reisverzekering. Die zorgt voor repatriƫring van de overledene. Hierna stelt u Yarden op de hoogte van het overlijden via telefoonnummer 0031 88 927 3927. Kies dan voor optie 1. Vanaf aankomst in Nederland kunnen wij hier alles voor u regelen.

Als u in het buitenland woont, belt u de plaatselijke uitvaartverzorger. Bewaar buitenlandse nota's en de akte van overlijden goed en vraag of de nota's in een leesbare taal, bijvoorbeeld Engels, kunnen worden opgesteld.

Begraven of cremeren in het buitenland


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

Bel gratis 0800 1292
Maandag t/m vrijdag: 8.00 - 20.00 uur,
Zaterdag: 8.00 - 17.00 uur.

Bel mij terug

WebChat

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Uitvaartverzekeringen

Een Yarden uitvaartverzekering biedt vele voordelen. Zoals de scherpe premie, heldere voorwaarden, eenvoudige medische acceptatie en 10% voordeel bij Yarden uitvaartzorg.

Lees meer over onze uitvaartverzekering